Parcs de Barcelona

Montjuïc

La muntanya de Montjuïc, avui gairebé tota ella convertida en parc urbà, s’aixeca sobre el port presidida per la fortalesa del mateix nom (Castell de Montjuïc) i conté diversos jardins temàtics i singulars: Mossèn Costa i Llobera (cactus) Joan Maragall (bulbàcies), Joan Brossa (antic Parc d’Atraccions), Laribal (al voltant de la Font del Gat). Instal·lacions esportives com l’Estadi Olímpic de Montjuïc seu central dels Jocs Olímpics de 1992¨de Barcelona, després rebatejat com Estadi Lluís Companys, així com el Palau Sant Jordi i les Piscines Bernat Picornell. També compta amb importants equipaments culturals: Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Fundació Joan Miró, CaixaFòrum, Museu Militar de Barcelona, i la Ciutat del Teatre (ja al límit amb el barri del Poble Sec).

Ciutadella

Fonts del Parc de la Ciutadella.Article principal: Parc de la Ciutadella
El parc de la Ciutadella és l’espai on l’any 1888 es va celebrar l’Exposició Universal.

El parc es va construir sobre els terrenys de l’antiga fortalesa de la Ciutadella, construïda per Felip V el 1716, d’on li ve el nom. D’aquesta en resten edificis com ara la Capella castrense, el Palau del Governador (actual Institut) i el Polvorí (Parlament de Catalunya). La Ciutadella va ser enderrocada a partir del 1868.

D’aquella època es conserven L’Arc de Triomf (antiga entrada al recinte firal) i l’actual Museu de Zoologia, on hi havia el cafè-restaurant.

Parc Güell

El Parc Güell va ser un encàrrec del Comte Güell a Antoni Gaudí. Aquest parc es va pensar com una mena de barri de luxe per les famílies benestants de la ciutat. Però només es va vendre un terreny. En aquest parc (declarat Patrimoni de la Humanitat l’any 1984) la naturalesa i l’arquitectura es confonen i es complementen.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Barcelona#Parcs260px-Parcdelaciutadella

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: